Med måltiden i centrum

Att sitta ner och äta en god och vällagad måltid tillsammans är ett av människans fundamentala behov. Eller som Carl Jan Granqvist lär ha sagt: ”Måltiden är en plattform för det humanistiska samtalet där demokratin ges näring.”

Så sant. Kring måltiden kan våra bästa egenskaper komma till sin rätt. Vi kan diskutera och vi kan njuta av färger, smaker och dofter. Det har Malin Johansson och Annika Liljegren tagit fasta på med sin verksamhet inom Ocean Sthlm marketing.

– Malin och jag jobbar just med måltiden, men också med kommunikation och med kunskap som viktiga grundpelare. Vi skapar inspirerande möten för en gemensam upplevelse med dessa grundpelare som bas, och på det sättet kan våra kunder att stärka sig och sina viktiga relationer, menar Annika.

Och kundens behov och varför man vill mötas, är oerhört viktig information för ett lyckat resultat.

– Måltiden är viktig. Vi pratar mat och dryck i en skön kombination. Man kommer aldrig ifrån att mat kommer in i alla sammanhang när människor träffas. Då måste man lägga stor omsorg på den, menar Malin.

Vårt och våra kockars nära samarbete med våra mat- och dryckesleverantörer ser vi som en unik kvalitetssäkring för våra kunder. Matlagning är populärt.

Arrangemang som Ocean Sthlm marketing gör idag är ofta för mindre grupper, och möten med fokus på matlagning är populärt.

Likaså olika former av provningar/kurser med exempelvis snapskrydd-ning, husmanskost, tryffel, kaffe, vin, choklad, rom och cigarrer.
Miljön är även den en viktig komponent för Malin och Annika. Råvarorna, färgerna, musiken, rummet et cetera skapar miljön, betonar de.

Allt utgör en helhet och ska framkalla rätt stämning. Varje säsong tar de fram nya intressanta och utmanande miljöer som de tillsammans med sina kockar jobbar intensivt med.

Idag hyser de in sig på bokförlaget Sellin & Partner som jobbar mycket med böcker inom just upplevelseindustrin. Det är inspirerande och ger möjlighet till förkovring berättar de. Och det är också vad kunden ska få ta del av.

– Vi ger mervärde rent kunskaps-mässigt och vi ger något till kunden att ta med sig vidare i livet, både som privatperson och som yrkesmänniska, säger Malin.

Om en kund (förutom en rik matupplevelse och en god relation) också får en aha-upplevelse i samband med vårt arrangemang – ja, då är uppdraget fulländat, säger Annika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *