Olika börsforum på nätet

BörsenÄven om det ibland är farligt att läsa andras åsikter om aktier (då många inte är särskilt objektiva) så är jag en av de som hänger på ett flertal diskussionsforum på nätet.

Personligen så tycker jag inte att något forum är direkt bättre än det andra och är det något mina kollegor (läs entreprenörer) borde satsa på så är det att starta upp ett seriöst och väl modererat aktieforum.

Hur som helst så tänkte jag göra en kort sammanfattning över de forum som jag besöker dagligen och kanske kan vara till nytta för er:

Aktiesnack.se

Ett relativt nytt forum som med goda ambitioner och höga mål klättrat bra i besöksantal. Jag kan tycka att det är lite för mycket snack om frimärksaktier och “snabba pengar” men i övrigt ett välmodererat och snyggt forum med många funktioner.

De har dessutom infört ett betalt medlemskap som ger medlemmar tillgång till fler funktioner såsom rekommenderade portföljer och analyser.

Länk: http://www.aktiesnack.se

Avanza Forum

Förutom att jag frekvent använder Avanza för att kolla dagens kurser på diverse aktier så har de även för varje bolag kopplat ett forum. Detta är bra uttänkt och många ggr ett perfekt komplement.

Jag är själv inte så insatt i hur de allmäna forumen fungerar men jag kan mycket väl rekommendera de enskilda.

Länk: http://www.avanza.se/aza/insider/insider.jsp

Börssnack

Dagens industri har ett välutarbetet och mångfasiterat forum med över 500 aktiva medlemmar dagtid. Här förekommer mycket (ja då menar jag mycket) skitsnack och modereringen är nästintill obefintlig.

Tackvare den enorma aktivitet och en perfekt sökfunktion så är detta dock något för alla och värt att titta in till då och då.

Länk: http://borssnack.di.se/Diseconf/Default.aspx

Prat om pengar

Privata Affärer som för inte så länge sedan skildes från sin systersida Ekonominyheterna.se har ett av de bättre forumen. Här finns det ett fåtal men dock väldigt kompetenta aktiesnackare.

Tyvärr har modereringen mer eller mindre även fallit bort här och trotts att det finns ett par eldsjälar som borde ges den möjligheten så är det inget PA gjort ännu. Aktiviteten är normalt ganska låg men å andra sidan är det betydligt mindre skitsnack som i BS.

Länk: http://prat.privataaffarer.se

VCW.se/Aktietips.com

En av de populärare tjänsterna med en ombination av forum och chat. Här går diskutionerna heta och akktiviteten är sällan låg. Jag gillar upplägget och den enkla navigeringen.

Kvalitéten på inläggen varierar men är många läsvärda. Väl värt ett besök med andra ord.

Länk: http://www.aktietips.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *