Viktigt försäkra hästen

En av de största anledningarna till att försäkra sin häst är att djurvården är oftast betydligt dyrare på grund av att den inte finansieras av skattepengar. Med det sagt så kan det alltså kosta tusentals kronor att vårda sin häst utan försäkring och med en försäkring så slipper man även ta ställning till huruvida man ska vårda sin häst eller inte.

För tillfället finns det två olika försäkringar man kan teckna. Den första är Veterinärvårdsförsäkringen som ger ett ekonomiskt skydd om man skulle behöva uppsöka en veterinär om hästen blir sjuk eller råkar ut för en olycka.
Den andra är Livsförsäkringen som ger ekonomisk ersättning om hästen skulle dö. Ersättningen baseras på det livsförsäkringsbelopp som man anger när man tecknar försäkringen. Dock brukar den inte kunna överstiga hästens marknadsvärde.

Dem flesta försäkringsbolagen erbjuder även tilläggsförsäkringar. Oftast är dessa mer nischade till hästuppfödare eller hästar som används i sportsammanhang som till exempel trav.

När man ska teckna sin hästförsäkring är det viktigt att läsa på och undersöka vilken typ av försäkring man letar efter för den hästen man vill försäkra. Desto mer information man har desto lättare är det att ta ett beslut över vilken försäkring man ska teckna.

När man väl vet vilken typ av försäkring man letar efter är nästa steg att hitta rätt försäkringsbolag. Lättast att göra detta på är att använda sig av en jämförelsesida för att snabbt och enkelt få en överblick över vilka försäkringsbolag som erbjuder den försäkringen man letar efter samt till vilket pris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *